Meer over parels weten

Er zijn verschillende parelsoorten. De meest gestelde vragen van de consument over parels zijn:Hoe weet ik wat voor parels ik heb? en: Zijn ze nou echt of niet? Het antwoord moet beginnen met een uitleg over de verschillen tussen echte parels, gecultiveerde parels en imitatie parels. Lees meer over parels.

 

 

" Always be a first rate version of yourself, instead of a second rate version of somebody else."

- Judy Garland.

 

 

 

Hoe zorg ik voor mijn parels?

Het reinigen  van uw parels, collier, oorknoppen of ring is eenvoudig. Er zijn geen speciale schoonmaakmiddelen voor nodig, een vochtige doek is voldoende om uw parels een frisse glans te geven.Als u veel make-up of parfum gebruikt dan is het wel een goed idee om deze aan te brengen vóórdat u uw parelsnoer of armband om doet. Ook als u een parelcollier afdoet, is het goed om hier even over heen te gaan met een vochtige doek om alle chemische restanten van bijvoorbeeld make-up te verwijderen...Lees meer op ons onderhoud van parels pagina

 

 

 

 

 

 

Kan ik ook oorbellen bestellen die bij mijn collier passen?

Bij vrijwel alle colliers zijn bijpassende oorknoppen of oorbellen te krijgen. Er zijn tientallen mogelijkheden voor oorsieraden bij een collier, bijvoorbeeld op het oor of hangend, op zilver of op goud en in vele maten. Als u nog specifieke vragen heeft over parel oorknoppen en de verschillende mogelijkheden neem dan contact op met ons of met uw KOBU parels juwelier

 

 

" If you obey all the rules, you miss all the fun!"

- Katharine Hepburn.

 

 

 

Kan ik een andere sluiting aan het collier bestellen?

Bij elk parelsnoer hoort een sluiting, deze zijn er in allerlei maten en vormen. Bij zwarte parels staat zilver of witgoud erg mooi en bij wit en pastel kleurige parels is geelgoud een prachtige combinatie. Indien een klant een andere sluiting wenst is dit doorgaans geen probleem mits deze op voorraad is. Overleg dit met uw juwelier of neem gerust contact op met KOBU parels.

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over onze specificaties?

Om uw aankopen op KOBUparels.nl moeiteloos te kunnen laten verlopen hebben wij onze producten zo goed mogelijk op de site getoond met foto’s, video’s en specificaties, zoals bijvoorbeeld veel informatie over maat en kleur, etc.

Voor een volledige omschrijving van alle specificaties 

klik hier

 

 

 

" To succeed in life, you need three things: a wishbone, a backbone and a funnybone."

Reba Mc Entire.

 

 

 

Ik wil graag een certificaat bij mijn collier, kan dat?

Bij uw KOBU sieraad ontvangt u altijd een certificaat. Dit certificaat van echtheid, staat garant voor hoge kwaliteit en geeft u alle belangrijke informatie over uw aankoop. Tegenwoordig hecht de consument veel waarde aan een certificaat. Het geeft een goed gevoel en vertrouwen, zeker bij online aankopen van hoogwaardige kwaliteit, meer lezen over onze parel certificaten

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn de populairste edelstenen?

Op dit moment zijn de half-edelstenen in de grote maten populairder dan ooit. Door de vele verschillende kleuren kunnen wij goed inspelen op het modebeeld per jaargetijde. De wat meer traditionele stenen zoals granaat en bloedkoraal blijven het hele jaar door verkopen. Over het algemeen zijn de meest heldere stenen de mooiste stenen en dus ook de meest kostbare. Naar bloedkoraal is nog steeds veel vraag en ook hiermee maken wij mooie moderne sieraden. Ons bloedkoraal wordt geïmporteerd uit beschermde gebieden waar koraal ook weer de kans krijgt aan te groeien. 

 

 

" Man does not control his own fate. The women in his life do that for him."

- Groucho Marx

 

 

Parelarmbanden

Voor deze zomer hebben wij leuke, trendy armbanden in de collectie. Deze zijn gemaakt van leer in diverse kleuren, zilveren tussenstukjes en echte zoetwater parels. Omdat deze leren armbanden geen sluiting hebben passen ze vrijwel iedereen, one size fits all !

Lees meer op ons parelarmbanden advies pagina

 

 

 

 

 

 

 

'Wilde' parels of barokparels

Barokparels, door de consument ook wel 'wildeparels' genoemd, zijn helemaal van deze tijd en zijn erg populair. Vanwege de onregelematige vorm worden barokparels vaak als 'wilde parels' omschreven. De parels worden gekweekt met een harde kern en worden daardoor ook 'Nucleusparels' genoemd.

Niet te verwarren met de "natuurlijke"parels. Deze werden vele jaren geleden opgedoken... meer over wilde parels

 

 

Alles over parels