Zoekfilters

info
kleur:
Prijs:

Zuidzeeparels

Zuidzeeparels is de grootste zoutwaterparelsoort die gecultiveerd wordt. De meest beroemde en mooiste Zuidzeeparels worden gekweekt in de zeeën rondom Australia en Indonesië. Zuidzeeparels kunnen wit of goudkleurig zijn met veel verschillende tinten van beide daar tussenin. Champagnekleurige Zuidzeeparels zijn een populaire tint.

Het schelpdier of pareloester waar men Zuidzeeparels in kweekt heet de “pinctada Maxima”. Het zelfde proces van kern implantatie woord gebruikt voor Zuidzeeparels als voor Tahitiparels en Akoyaparels. De langzame groei en tevens de onderhoudskosten van pareloesternetten midden op zee maken Zuidzeeparels de duurste parelsoort na natuurlijke parels.

Zuidzeeparels kunnen groeien tot maar liefst 20 mm en groter. Een kenmerk van witte Zuidzeeparels is de lichtgrijze glans. Hoe minder deze grijze gloed aanwezig is, hoe meer waarde de parel heeft. Goudkleurige Zuidzeeparels kosten meer naarmate de goudkleur dieper is.

Zuidzeeparelsnoeren worden samengesteld in snoeren van een kleur, wit of goudkleurig, maar ook in snoeren van goudkleurige parels en witte parels samen. Ook deze parelsnoeren zijn vaak licht aflopend.

Aan een Zuidzeeparelcollier wordt meestal een witgouden sluiting, eventueel met briljant, gezet. Dit is een schitterende combinatie ! 


Zuidzeeparel collier, 14k goud, diamant
6200DPKBRLPSS

Een fantastisch mooi parelcollier van...
Prijs: € 9.450,00

Zuidzeeparel collier, rond, diamanten
18704PPZZ

Echte Australische Zuidzee parels van...
Prijs: € 23.850,00