Akoya parelketting

In het verleden werden parels niet gekweekt maar er werd naar gedoken, dus het duurde veel langer om genoeg parels voor een ketting te vinden en in elkaar te zetten. Met de ontwikkeling van de commerciële parelteelt in Japan door Mikimoto werd de tijd die nodig was om voldoende parels voor een ketting te verzamelen, sterk verminderd. Dit kwam omdat elke gekweekte oester een parel had in plaats van slechts één op de zestienduizend wilde oesters. Akoya parels waren het eerste pareltype dat met succes commercieel werd gekweekt, dus een akoya parelketting was ook de eerste die realistisch haalbaar en betaalbaar werd voor een breder publiek. En zo werden parels niet alleen bestemd voor koninklijke majesteit, maar voor iedereen die ernaar streefde.

Akoya parelsnoeren in parelmaten van 4,5mm tot 9mm


Historisch gezien was een parelketting iets dat door de jaren heen werd verzameld. Elk jaar werden er een aantal parels gekocht voor een verjaardag of andere gelegenheid en na verloop van tijd zouden er genoeg parels zijn om een ​​complete ketting of streng te maken. Traditioneel zou een parelsnoer een teken zijn van volwassen worden voor een jonge vrouw, omdat het verzamelen van voldoende parels voor een ketting meestal samenvalt met een mijlpaal zoals een 18e verjaardag. Een parelketting zou dus op een relatief korte lengte beginnen. Nadat de eerste streng was gemaakt, ging het verzamelen door, wat resulteerde in langere strengen of kettingen van meerdere rijen. Een investering van tijd, geld en geduld!


Bij KOBU - De Koning van Buul is er altijd een overvloed aan combinaties van strengen en sluitingen op voorraad. Hierdoor kunnen wij uw Akoya parelketting snel en betrouwbaar leveren binnen Nederland en de Europese Unie. Het is natuurlijk niet mogelijk om alle combinaties van parelmaten, strenglengtes en sluitingen die beschikbaar zijn op onze site te tonen, puur omdat ze te veel zijn en omdat het waarschijnlijk een informatie-overspoeling voor de klant zou veroorzaken. In plaats daarvan moedigen we de klant aan om contact met ons op te nemen met hun wensen, eventueel op basis van een op onze site getoond basismodel.

Aarzel niet om ons te contacteren en vraag om een ​​volledig gepersonaliseerde offerte.

De verschillende lengtes parelketting hebben hun eigen specifieke namen. Hier zijn zes van de meest gebruikte namen met hun overeenkomstige lengtes:

  • Shorty: enkel snoer kleine parels zeer dicht op de hals
  • Choker: 35 tot 38 cm, iets van de hals af
  • Princes: 45 cm lang, tussen choker en matiné
  • Matiné: 55 tot 60 cm lang, komt tot in de punt van de V-hals
  • Opera: 75 tot 90cm: komt tot het borstbeen
  • Sautoir: Alles wat langer is dan Opera

Ga naar ons Akoya parelsieraden overzicht om voorbeelden te zien.

Loading kobuparels ...