Verschillende kwaliteiten van Peridot

Peridot edelstenen kunnen variëren in kwaliteit vanwege verschillende factoren, zoals kleur, helderheid, zuiverheid en grootte. Hieronder worden de verschillende kwaliteitsgraden van peridot edelstenen beschreven:

  1. AAA-kwaliteit: Dit is de hoogste kwaliteit peridot edelsteen. Deze stenen hebben een zeer heldere groene kleur, zijn vrijwel zonder insluitsels en hebben een uitstekende glans. Ze zijn meestal groot en hebben een goede symmetrie.
  2. AA-kwaliteit: Deze kwaliteit peridot edelstenen zijn ook van hoge kwaliteit. Ze hebben een heldere groene kleur, maar kunnen een klein aantal insluitsels bevatten. De glans is nog steeds uitstekend en de symmetrie is goed.
  3. A-kwaliteit: Dit is de standaardkwaliteit peridot edelsteen. Ze hebben een groene kleur, maar deze kan wat lichter zijn dan hogere kwaliteiten. Ze hebben meer insluitsels dan hogere kwaliteiten en de glans kan enigszins worden beïnvloed.
  4. B-kwaliteit: Dit zijn peridot edelstenen van lagere kwaliteit. Ze kunnen een troebele uitstraling hebben en insluitsels hebben die duidelijk zichtbaar zijn. De kleur kan minder helder en minder groen zijn dan hogere kwaliteiten.

Bij het kopen van een peridot edelsteen is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van de steen. Een hogere kwaliteit peridot edelsteen kan duurder zijn, maar kan ook een hogere waarde hebben in de toekomst. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de waarde van een edelsteen afhankelijk is van veel factoren, niet alleen van de kwaliteit. Het is dus belangrijk om de gehele steen te beoordelen en niet alleen op de kwaliteit te letten.

Sieraden van peridot bekijken

Loading kobuparels ...